Hétfőtől változtat a Magyar Posta

A postások hétfőtől "érintésmentesen" adják oda az érintetteknek az olyan küldeményeket, amelyeket személyesen kell átvenni.
Csernátony Csaba, 2020. április 4. szombat, 13:44
Fotó: Napi.hu

A Magyar Posta a fertőzésveszély kockázatát csökkentő kézbesítési módszerre tér át április 6-tól - idézi az Infostart a cég közleményét.

Ez azt jelenti, hogy a személyes átvételt igénylő postai küldeményeket a veszélyhelyzet idején érintkezés nélkül juttatja el a cég a címzettekhez. A tértivevényes levél, a hivatalos irat és a csomag esetében az átvételt tehát nem kell a címzetteknek aláírással igazolniuk, ehelyett a személyazonosságot igazoló igazolványuk adatait kell egyeztetniük a postásokkal lehetőség szerint mintegy 1,5 méteres távolságból. A postás ezeket az adatokat rögzíti az elektronikus készülékén és átvettnek minősíti a küldeményt.

Hasonló lesz az eljárás a postákon is, postai küldeményátvétel esetén a postafióikokban a címzetteknek nem kell aláírniuk az átvételi elismervényt, elég a megadniuk a személyazonosításra szolgáló okmányuk számát.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2020.04.04 18:49

Lesz még ebből baj. Nem is kicsi és nem is kevés.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html