Új szabályok a magyar utakon: kamionfolyosókat jelöltek ki

Kizárólag az előre kijelölt útvonalon mehetnek át a Magyarországra belépő áruszállító kamionok.
Csernátony Csaba, 2020. március 17. kedd, 11:49
Fotó: MTI/AP - A kép illusztráció

A Magyarországot átszelő, a szomszédos országokba irányuló kamionoknak áruforgalmi folyosókat jelöltek ki - mondta Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár a parlament népjóléti bizottságának keddi ülésén.

Az MTI beszámolója szerint Menczer Tamás közölte: a lépés a gyakorlatban azt jelenti, hogy miután a kamion belép az országba, csak kijelölt útvonalon haladhat és kijelölt benzinkútnál tankolhat, majd a szintén kijelölt határállomáson hagyhatja el Magyarország területét Szerbia, Ukrajna és Románia felé. Ezeket a kamionokat megjelölik.

A nemzetközi közúti, vasúti és légi személyforgalmat felfüggesztették, de a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret nem zárták le, a magyar állampolgárok hazajöhetnek. Változatlanul érvényben van az a rendelkezés, hogy annak, aki Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából, Izraelből, Iránból érkezik, kéthetes hatóságilag elrendelt otthoni karanténba kell vonulnia.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

acdc, 2020.03.17 17:05

Mert eddig a tranzit bement mindenféle f@szom zsákfaluba ugye?
Azzal remélem tisztában vagytok, hogy a kamionos nem valami unatkozó turista.
Még jó, hogy ilyen semmihez nem értő balf@szokat ültettek ezekbe "aktsziócsoportokba". Feltaláltátok a hideg vizet b+!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html