Koronavírus: a manikűrös, a fodrász és az edzőterem nem zárt be

A rendkívüli intézkedések keretében kihirdetett kormányrendelet szerint, ma délután 15 órától már nem lehet nyitva a boltok többsége - adta hírül a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK).
Domokos László, 2020. március 17. kedd, 16:17
Fotó: Napi.hu

Ez alól kivételt jelentenek az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzleteket, továbbá a gyógyszertárakat, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzleteket, a benzinkutakat és a dohányboltokat.

A többi kiskereskedelmi üzletben a 15 órai zárás után, reggel 6 óráig csak az ott dolgozók lehetnek bent.

Fontos tudni, hogy a szolgáltató szektorra - például manikűrös, fodrász, edzőterem - még nem vonatkozik a jogszabály, tehát ők nyitva lehetnek, ugyanakkor számukra a KTK javasolja a járványügyi óvintézkedések fokozott betartását - derül ki a közleményből.

A Magyar Közlönyben hétfőn jelent meg a kötelező bezárásról szóló jogszabály. Ezek része a vendéglátóhelyek nyitva tartásának korlátozása is. Eszerint kizárólag reggel 6 óra és délután 3 óra között lehetnek nyitva, ezen időszakon túl csak az ott foglalkoztatottak, valamint az ételt elvitelre rendelők tartózkodhatnak ezekben a helységekben.

Aki pedig a tilalmakat megszegi, az szabálysértést követ el, amely ötezertől akár félmillió forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

HOZZÁSZÓLÁSOK