Kiderült, miért kellett kirakni a diákokat a kollégiumokból

Múlt hét végén villámgyors tempóban ürítették ki az egyetemek kollégiumait a koronavírus jelentette helyzetre hivatkozva. Most az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt is elárulta az RTL Klubnak, miért volt erre szükség.
Szabó Zsuzsanna, 2020. március 17. kedd, 23:27
Fotó: Getty Images

Múlt hét végén villámgyors tempóban ürítették ki az egyetemek kollégiumait a koronavírus jelentette helyzetre hivatkozva. Először azzal indokolták a döntést a hatóságok március 12-én, hogy a leálló egyetemi tanítás miatt kell - akkor még csak ideiglenesen - kiköltözniök a diákoknak, majd rá két napra közölték, hogy egy napja maradt mindenkinek a végleges kiköltözésre.

Az egyetemek a kormányzati döntésekre és a fokozott járványügyi védekezésre hivatkozva jelentették be mindezt.

Most az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) elismerte az RTL Klubnak, hogy azért kellett ez az intézkedés, hogy szükség esetén karantént rendezhessenek be a kiürített kollégiumokban - írja az Index.hu.

A kollégiumokban olyanokat lehet elhelyezni, akik tünetmentesek, kórházi ellátást nem igényelnek, és nem tudják az otthoni karantént megoldani

- tájékoztatta az Emmi a tévécsatorna híradóját.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Józsi2222, 2020.03.18 00:45

Ez egy épeszű döntés!
De miért kellett előtte eszetlenül hazudozni?
Valószínűleg csak megszokásból.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html