Hétfőn újraindul az egészségügy

Egy, az egészségügyi szolgáltatókhoz csütörtök éjjel megérkezett levél szerint hétfőtől újraindul számos, a koronavírus miatt leállított egészségügyi ellátás - értesült a Népszava.
Szepesi Anita, 2020. május 1. péntek, 13:58
Fotó: MTI Fotó

Hétfőtől több egészségügyi ellátás is újra elérhetővé válik, így a háziorvosi, valamint a fogászati ellátás, a szakrendelések, az egynapos ellátások, a transzplantációk és a magánszolgáltatások - olvasható a Népszava birtokába került, a szolgáltatóknak csütörtök éjjel eljuttatott levélben.

Az ellátás módjára a miniszteri utasítás elsősorban a távkonzultációt ajánlja, előzetes időpont egyeztetést és a járványügyi szabályok szigorú megtartását írja elő. Az ellátóhelyre belépőknél láz- és rizikó felmérést kell végezni. Egy óra alatt legfeljebb négy beteg vizsgálata történhet.

A koronavírus-fertőzöttgyanús betegeket a szakrendelőn belül el kell különíteni, őt az orvos csak FFP2-es maszkban, kesztyűben és védőruhában vizsgálhatja meg.

Újabb ágyfelszabadításról is rendelkeznek, ezúttal az aktív rehabilitáció céljára kell 3000 ágyat, " a rugalmas tervezés eszközével". Megjegyzik továbbá, hogy ehhez az egészségügyi ellátásból nem vonhatók el egészségügyi szakemberek és nem vehetnek benne részt olyanok, akik a koronavírusos betegellátásban dolgoznak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

efi99, 2020.05.03 14:29

Aki fogorvoshoz megy 1 sima tömésre, az ne felejtse el elvinni a 30 ezer Ft-os friss negatív PCR-tesztjét. Csak mert ezt nem verték nagy dobra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zsaba, 2020.05.01 19:09

Tehát a 20 éve döcögő, szétvert lepusztított, kirabolt, szétkergetett egészségügy, ami eleve nem működik 10 éve; most az is leállt, és most indul újra... aha... de azért tapsoltunk majd 2 hónapig esténként... gratulálok
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html