Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfőtől több egészségügyi ellátás is újra elérhetővé válik, így a háziorvosi, valamint a fogászati ellátás, a szakrendelések, az egynapos ellátások, a transzplantációk és a magánszolgáltatások - olvasható a Népszava birtokába került, a szolgáltatóknak csütörtök éjjel eljuttatott levélben.

Az ellátás módjára a miniszteri utasítás elsősorban a távkonzultációt ajánlja, előzetes időpont egyeztetést és a járványügyi szabályok szigorú megtartását írja elő. Az ellátóhelyre belépőknél láz- és rizikó felmérést kell végezni. Egy óra alatt legfeljebb négy beteg vizsgálata történhet.

A koronavírus-fertőzöttgyanús betegeket a szakrendelőn belül el kell különíteni, őt az orvos csak FFP2-es maszkban, kesztyűben és védőruhában vizsgálhatja meg.

Újabb ágyfelszabadításról is rendelkeznek, ezúttal az aktív rehabilitáció céljára kell 3000 ágyat, " a rugalmas tervezés eszközével". Megjegyzik továbbá, hogy ehhez az egészségügyi ellátásból nem vonhatók el egészségügyi szakemberek és nem vehetnek benne részt olyanok, akik a koronavírusos betegellátásban dolgoznak.