Koronavírus: jó hír Magyarországról

Kilenccel, 4465-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2020. július 29. szerda, 10:46
Fotó: Getty Images

A kormányzati portálon azt írták: az elhunytak száma változatlanul 596, 3339 ember már meggyógyult. Az aktív fertőzöttek száma 530. Az aktív fertőzöttek 33 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti.

Hetvenhat koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint 8683-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 333 446.

Kiemelték: a járvány nem múlt el, több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. A cél, hogy a vírust a határon kívül tartsák és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerülje az ország. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés behurcolását külföldről, ezzel a járvány magyarországi fellángolását.

A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint azoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma is nő. Az operatív törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget.

A kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz. Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben, és továbbra sem tartható 500 résztvevő feletti zenés, táncos rendezvény - tették hozzá. Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (2037) és Pest megyében (682) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (380), Komárom-Esztergom (312), Zala (265) és Csongrád-Csanád megye (139), a sor végén pedig Tolna megye áll (14).

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2020.07.29 12:20

"Szlávik János azért is optimista, mert úgy látja, hogy a január 4-ei dátumtól 1-1,5 éven belül lesz vakcina az új típusú koronavírusra"
Ez az a balfasz, aki mar iden oszre igerte az oltast kb 1 honapja. Hallgassatok ra, ert hozza.

"A főorvos úgy látja, hogy a nyájimmunitás kialakulása érdekében 60-70%-os védettség kell a lakosságban, ezért mindenkit be kell oltani."
Ez meg kulon vicces lesz, amikor teszteletlen, nemhogy evtizedes, de 1 honapra visszamenolegesen sem letezo oltassal kotelezoen be akar oltatni mindenkit. Csodalom az orvostarsadalom turelmet, hogy ezt a f@szt meg senki nem kerdojelezte meg nyilvanosan. Most vagy en nezek mas musort, vagy tenyleg ennyire senki nem mer megszolalni...

O1G
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html