A büntetés-végrehajtás szerint nincs koronavírusos a magyar börtönökben

Befejeződött a börtönök megelőző fertőtlenítése, az intézményekben továbbra sincs koronavírus-fertőzött – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) kedden az MTI szerint, a hírt a hvg.hu szemlézte.
Szepesi Anita, 2020. május 5. kedd, 20:47
Fotó: Getty Images

Az, hogy a büntetés-végrehajtási intézetek nem érintettek a koronavírus-járványban, azoknak a megelőző intézkedéseknek köszönhető, amelyeket a járvány felbukkanása után bevezettek - írták. Azért, hogy ez továbbra is így maradjon, az összes hazai intézet prevenciós célú fertőtlenítését rendelte el a BVOP április 30-án. A 30 hazai börtönben a büntetés-végrehajtás dolgozói, illetve a fogvatartottak, csaknem 3500-an végezték el a teljes körű fertőtlenítést. A több mint 11 ezer helyiséget érintő munkához 85 ezer liter fertőtlenítőszert és 12 ezer védőruházatot, maszkot, kesztyűt, overált használtak fel a portál beszámolója szerint.

A munkálatok kiterjedtek a börtönök bástyafala, illetve a biztonsági kerítés közelében található közterületre, az őrzött területen belül található közlekedő utakra, a fogvatartotti mozgási útvonalakra, a sétaudvarokra, sportudvarokra. Fertőtlenítették a fogvatartottak elhelyezésére, munkavégzésére, foglalkoztatásra szolgáló épületek összes helyiségét és a személyi állomány szolgálatteljesítési helyiségeit, azok berendezési tárgyait, valamint a büntetés-végrehajtási szervek kezelésében lévő valamennyi gépjárművet is.

A fertőzésmentes állapot fenntartása érdekében a büntetés-végrehajtás meghatározott rendszerességgel folyamatosan fertőtleníteni fogja a börtönöket - közölték.

HOZZÁSZÓLÁSOK