Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Cikkünk folyamatosan frissül...

A jelenleg eddig regisztrált 3150 fertőzöttből az aktív fertőzöttek száma 1966, kórházban ápolnak 968 beteget, 50-en szorulnak közülük lélegeztetőgépre. Elhunyt további 10 beteg.

Napok óta csökken az újonnan fertőzöttek száma, ami bizakodásra ad okot, úgy tűnik, elindult a megbetegedettek számának a csökkenése - fogalmazott a tisztifőorvos, aki ezután a strandok használatának szabályait részletezte.

A nyitás feltétele hatósági eljárás, a járási hivatal fürdővízhasználati engedélyt ad, ezt követi helyszíni szemle után a fürdőhely kijelölési eljárás. A strandokon is ajánlott a távolságtartás betartása, a medencében fejenként négy négyzetméter az ajánlott igény, a szabad területen fejenként 16 négyzetmétert ajánlanak.

Az öltözőket, zuhanyozókat óránként, a karórákat minden használat után, a kapaszkodókat félóránként kell fertőtleníteni. Betegen senki ne menjen strandra, emellett fokozottan ügyelni kell a személyi higiénére, a medencehasználat előtti és utáni zuhanyozásra - mondta Müller Cecília.

Csak a vízforgatós, kültéri medencék használhatóak, a töltő-ürítő rendszerűek, valamint a beltéri medencék, szaunák nem használhatóak és a nem fertőtleníthető gyógyvizes medencék sem.

A 200 főnél nagyobb létszámú idősotthonokban megkezdték az intézményparancsnoki munkát a kórházparancsnokok - erről Kiss Róbert, az ügyeleti központ munkatársa számolt be.

Kérdésekre adott válaszokból kiderült még:

Minden korosztályban lehetnek atípusos tünetei a fertőzésnek, az immunrendszer állapotától függően.

A különélő szülő kapcsolattartása alapos indok a lakhelyelhagyásra, a szóbeli magyarázatot ellenőrzéskor elfogadják.

Két gyerek van kórházban, egyik sem lélegeztetőgépen, kielégítő az állapotuk.

Vidéken kinyitottak a konditermek, ezekben is ügyelni kell a távolságtartásra és a fertőtlenítésre.

A piacokon együttműködésre számítanak, törekedni kell a távolságtartásra, és legyen nálunk fertőtlenítő kendő, a maszk ajánlott.

A vásárlási korlátozások betartásánál rugalmasságot kért a tisztifőorvos.

A tesztelési protokoll, az eljárásrend nem változott, a vizsgálatot a háziorvos, vagy szakorvos kezdeményezheti. A laborok annyi vizsgálatot végeznek, amennyit az orvosok kérnek, ez napi szinten nagyon ingadozó, az elmúlt napokban 1600-5400 között mozgott.
Ideális, ha egy beteg környezetében 10 vizsgálatot végeznek el, ez nálunk 30.