Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A portál szerint a kormányfő elmondta, arra számít, hogy az egészségügyi dolgozók, orvosok és ápolók 20 százaléka fog megfertőződni.

A miniszterelnök szerint "nem akarjuk, hogy spanyol vagy olasz állapotok legyenek, amikor a járvány tetőzik, rendezettség kell a kórházakban", aminek "a kulcsa a felkészültség".

Orbán Viktor elmondta, vannak országok, amelyekben "már látják a fényt az alagút végén, én még nem látom". De "van egy nagy méretű laboratóriumunk, Ausztria, ahol minden korábban jelentkezik", ezért Orbán külön csoporttal figyelteti a szomszéd országot, "nézem, mi jött be az osztrákoknak és mi nem".

Orbán Viktor minden nap meglátogat egy-egy kórházat. Pénteken, a rádióműsor után is oda megy. Talán nincs arra szükség, hogy a miniszterelnök elmenjen a kórházba, de az ösztöne azt súgja, mégis mennie kell. "Nekem ott józan ésszel nincs helyem, de az ösztönöm azt súgja, hogy el kell menni. Mert mikor arra a kérdésre kérem a választ, hogy hány ágy, hány lélegeztetőgép van, mi lesz, ha megbetegszenek egészségügyi dolgozók, van bizonytalanság a válaszokban." - idézi a kormányfőt a hvg.hu.

A gazdaságvédelmi akciótervről kifejtette, az ellenzék kevesli az intézkedéseket, londoni elemzők viszont dicsérik azt. A válságkezelés filozófiájáról azt mondja, ez egy régi vita.

A mostani koronavírusjárvány-helyzetben a legerősebb fegyver továbbra is az önuralom, és ha az emberek tudnak egymástól elegendő távolságot tartani, akkor ez működik - idézi Orbán Viktort az MTI. A kijárási korlátozás határozatlan időre történő meghosszabbításáról a kormányfő azt közölte: nagyon eltérőek az állapotok a különböző településeken, ezeket nem lehet egy országos döntéssel szabályozni. Ezért határoztak a kijárási korlátozások fenntartásáról úgy, hogy közben lehetőséget adnak a polgármestereknek, hogy ha helyben indokolt, további szigorításokat tehessenek.