Koronavírus: tovább nőtt a hazai betegek és áldozatok száma

Újabb 39 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 226-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, továbbá az elhunyt brit beteggel elérte a 10-et a járvány áldozatainak száma - derül ki a kormányzati tájékoztató portálról.
Szepesi Anita, 2020. március 25. szerda, 06:54
Fotó: MTI Fotó / Szigetváry Zsolt

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A Magyarországon eddig beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 226 fő, közülük 212 magyar, 10 iráni, 2 brit, 1 kazah és 1 vietnámi állampolgár.

Eddig 10 beteg halt bele a fertőzésbe.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői tájékoztatóján azt mondta, ma már nincsen olyan megye, ahol ne találtak volna fertőzött személyt. Számos fertőzöttnek nincsenek tünetei. Többféle modellben próbálják megbecsülni a számukat, de a becsült számokban óriási a szóródás - hangzott el korábban.

"A tömeges járványnál sokakat érint a megbetegedés, de azt előrejelezni, hogy a lakosság hány százaléka fertőződhet meg - noha mi magunk is, szakemberek is modellezik ezt -, csak találgatás" - fogalmazott a tisztifőorvos.HOZZÁSZÓLÁSOK