Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt időszakban "százhatvanegynéhány ezer" magyar vesztette el a munkáját "nemcsak a koronavírus miatt", ennyien vannak, akik segítséget kérnek az államtól - mondta péntek reggel a közrádióban Orbán Viktor miniszterelnök.

Márciusban 5,6 százalékkal esett vissza az ipari termelés, a kormányfő szerint az áprilisi adatok ennél is rosszabbak, "brutálisak" lesznek. Szerinte a májusi adatok is rosszak lesznek, viszont ha minden jól megy, a júniusi számok már sokkal jobbak lesznek, mint a májusiak és az áprilisiak

Az Index összefoglalója szerint a főváros és Pest megye újranyitásáról azt mondta, hogy bár ő sietne, a tudósok visszahúzzák a zakóját. "Várjuk meg, hogy a halálozási számok és arányok csökkenjenek", amíg ez nem történik meg, addig óvatosnak kell lenni a budapesti nyitással, amelyről legkorábban jövő hétvégén beszélhetünk - mondta Orbán Viktor.

Orbán szerint a koronavírus idején az ország úgy oldatta meg az oktatást, "mint sehol Európában", "ilyen gyors átállást ilyen kevés zökkenővel" sehol máshol sem tapasztalt. A miniszterelnök azt mondta, ezután óvatosabbá válhatnak az oktatásról beszélő "véresszájú politikusok", mert kiderült, hogy működik az oktatás, és a pedagógusok is hibátlanul vizsgáztak.