Orbán: brutális adatok érkeznek

A gazdaság áprilisi teljesítményéről szóló adatok brutálisak lesznek Orbán Viktor szerint.
Csernátony Csaba, 2020. május 8. péntek, 08:28
Fotó: Audi

Az elmúlt időszakban "százhatvanegynéhány ezer" magyar vesztette el a munkáját "nemcsak a koronavírus miatt", ennyien vannak, akik segítséget kérnek az államtól - mondta péntek reggel a közrádióban Orbán Viktor miniszterelnök.

Márciusban 5,6 százalékkal esett vissza az ipari termelés, a kormányfő szerint az áprilisi adatok ennél is rosszabbak, "brutálisak" lesznek. Szerinte a májusi adatok is rosszak lesznek, viszont ha minden jól megy, a júniusi számok már sokkal jobbak lesznek, mint a májusiak és az áprilisiak

Az Index összefoglalója szerint a főváros és Pest megye újranyitásáról azt mondta, hogy bár ő sietne, a tudósok visszahúzzák a zakóját. "Várjuk meg, hogy a halálozási számok és arányok csökkenjenek", amíg ez nem történik meg, addig óvatosnak kell lenni a budapesti nyitással, amelyről legkorábban jövő hétvégén beszélhetünk - mondta Orbán Viktor.

Orbán szerint a koronavírus idején az ország úgy oldatta meg az oktatást, "mint sehol Európában", "ilyen gyors átállást ilyen kevés zökkenővel" sehol máshol sem tapasztalt. A miniszterelnök azt mondta, ezután óvatosabbá válhatnak az oktatásról beszélő "véresszájú politikusok", mert kiderült, hogy működik az oktatás, és a pedagógusok is hibátlanul vizsgáztak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.05.11 10:20

@palm: "titokban kipróbáltatta a teszteket gyümölcsből, meg kecskéből vett mintákra, és az eredmény ezekre is pozítiv lett"

Az állatok ugyanúgy hordozzák és terjesztik a vírust, csak erről valahogy hallgat az igazmondó média mint az a bizonyos a fűben. Tehát amíg nem kapnak szájmaszkot a kutyák és a macskák is, addig az egész maszkos bohóckodás sz@rt sem ér.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

palm, 2020.05.08 09:41

"a főváros és Pest megye újranyitásáról azt mondta, hogy bár ő sietne, a tudósok visszahúzzák a zakóját."
Viktor, én úgy sejtem Te közvetlenül nem tudósokkal, hanem politikai kinevezettekkel állsz kapcsolatban. Tudósok talán 3 szinttel alatta vannak azoktól, akiktől Te kapod az infókat.

De kérdés, hogy egyáltalán a szakembereknek mennyire hihetünk. Biztos megteszik amit tudnak, de helyes becslési modelt semelyik országban sem láttunk. A híres SIR model fabatkát sem ért ebben az esetben (vagy téves paraméterekkel alkalmazták, de eredményét tekintve az ugyanaz). Ki számolta ki, hogy 8 ezer lélegeztetőre lesz szükség, meg milliónyi fertőzőtt lesz?

Nézd meg Tanzánia elnökét, aki egyébként vegyész, és volt annyi sütnivalója, hogy titokban kipróbáltatta a teszteket gyümölcsből, meg kecskéből vett mintákra, és az eredmény ezekre is pozítiv lett. Majd leváltott pár "szakembert".
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html