Nyolc újabb áldozata van a koronavírusnak Magyarországon

A fertőzöttek száma Magyarországon 2583-ra emelkedett hétfő reggelre - derül ki a koronavirus.gov.hu adataiból.
Csernátony Csaba, 2020. április 27. hétfő, 07:15
Fotó: MTI Fotó / Kovács Tamás

Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg, így zzel 280 főre emelkedett az elhunytak száma, 498-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Jelenleg 931 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 52-en vannak lélegeztetőgépen.

A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára. A koronavírus.gov.hu szerint Magyarország még a csoportos megbetegedések szakaszában van, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Fricibacsi3, 2020.04.27 09:39

Bele se merek gondolni ha a Karácsony nevű b@éfasz lenne a miniszterelnök itt napi 1000-vel hullanának az emberek mint a bezzeg egészségügy olaszországban meg USA-ban.

Még Budapesten lévő idősek otthonát sem tudta megvédeni. Szinte csak ott hullanak az emberek
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html