Senki ne menjen a Római-partra! - megszólalt a polgármester

A III. kerületi polgármester arra kéri a Római-part látogatóit, ne ismételjék meg a múlt heti produkciót, amikor rengetegen mentek oda.
Csernátony Csaba, 2020. április 9. csütörtök, 12:12
Fotó: MTI Fotó / Komka Péter - A kép illusztráció

"Ne látogassanak ki a Római-partra a húsvéti hétvégén!" - erre kér mindenkit a III. kerületi polgármester dr. Kiss László. Hozzátéve, bár a kerületi önkormányzatnak nincs jogosultsága lezárni a Római-partot, ha tehetné, megtenné.

"Éppen ezért az emberek józan belátásban bízunk. Köztudott, hogy Magyarországon kijárási korlátozás van érvényben annak érdekében, hogy a koronavírus járvány terjedése lassítható legyen. Ezek a szabályok értünk vannak! Habár a hetek óta tartó korlátozás mindenki számára nehéz teher, nyomatékosan kérjük, hogy a szabályokat tartsák be és a húsvéti hétvégén se menjenek a Római-partra."

A polgármester közölte, a múlt hétvégén tömegek voltak a a Római-partra, de ez a mostani járványhelyzetben veszélyes, mert lehetőséget ad a megfertőződésre, a vírus továbbadására. A kijárási korlátozás idején érvényben lévő szabályok betartatása érdekében a rendőrségtől fokozott ellenőrzést kérünk.

HOZZÁSZÓLÁSOK