Koronavírus: 14 újabb áldozata van a betegségnek Magyarországon

Csütörtök reggel 2284 koronavírus-fertőzött volt Magyarországon, ez azt jelenti, hogy szerdához képest 116-tal nőtt a fertőzöttek száma - derül ki a hivatalos adatokból.
Csernátony Csaba, 2020. április 23. csütörtök, 07:44
Fotó: MTI Fotó / Kovács Tamás

A koronavírus.gov.hu adatai szerint meghalt újabb 14 idős krónikus beteg, így 239-re nőtt a koronavírus okozta betegségben elhunytak száma.

Összesen 390-en túl vannak a betegségben. A friss adatok szerint 850 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 61-en vannak lélegeztetőgépen. Közel 11 ezren vannak hatósági karanténban és eddig összesen több mint 55 ezer tesztet csináltak. (Az egyelőre nem világos, hogy az 55 ezer vizsgálat az egy-egy emberre vonatkozik vagy a tesztek számára, a vírus kimutatására ugyanis több tesztre van szükség.)

A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára. Magyarország ugyanakkor még a csoportos megbetegedések szakaszában van, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK