Újabb 14 halálos áldozata van a vírusnak Magyarországon

A magyarországi fertőzöttek száma vasárnap reggelre 1410-re emelkedett. Eddig 99-en haltak meg a vírus okozta betegségben.
Csernátony Csaba, 2020. április 12. vasárnap, 08:11
Fotó: MTI Fotó / Kovács Tamás

Magyarországon emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma - derül ki a koronavírus.gov.hu hivatalos adataiból.

Vasárnap reggel 1410 fertőzött volt, szemben a szombat reggeli 1310-zel. Elhunyt újabb 14 idős, krónikus beteg, így ezzel 99 főre emelkedett a halálos áldozatok száma, 118-an pedig kigyógyultak a betegségből. A Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van és 8 elhunyt.

Magyarország továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában van, ez azt jelenti, hogy közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

HOZZÁSZÓLÁSOK