Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ahol sok idős, beteg ember él együtt, ott különösen nagy a járvány elterjedésének kockázata, az idősotthonok, nyugdíjas házak és a hajléktalan-ellátás is ilyen nagy rizikófaktort jelentő helyek szerte az országban - írja Facebook-oldalán a főpolgármester.  Az ilyen idősotthonokba és a hajléktalan-ellátásba nem kerülhetnének vissza a kórházakból negatív vírusteszt nélküli emberek.

Azonban ez nem így van, sajnos meg kell birkózni azzal, hogy a fővárosi idősotthonokba és a hajléktalan-ellátásba is küldtek vissza a kórházak tesztelés nélkül embereket - írja Karácsony, aki posztja szerint a tarthatatlan helyzetről több felhívást küldött az egészségügyért is felelős miniszternek és a tisztifőorvosnak több mint egy héttel ezelőtt, de leveleire nem kapott választ.

A főpolgármester szerint a kormánynak azonnali hatállyal el kellene indítani az ország összes idősotthonának - az önkormányzati, a magán és az egyházi fenntartású intézményekét is - a szűrését.

Életmentő lépésnek nevezte, hogy a főváros saját hatáskörben, a kormány helyett, saját beszerzéssel elkezdte az idősotthonainak szűrését.