Az iskolák bezárása, a hiteltörlesztési moratórium bevezetése, az e-receptek személyes átvételi kötelezettségének felfüggesztése és a részleges járulékfizetési kedvezmények bevezetése után, most a végrehajtások és a kilakoltatások felfüggesztésre vonatkozó javaslatunkat valósítja meg a kormány, és tovább bővíti az adókedvezményben részesülők körét - adta hírül az MSZP.

A párt további intézkedések haladéktalan megvalósítását javasolja a magyar kormánynak:

  • Az egészségügyben és a szociális ágazatban dolgozók részére a kormány azonnal biztosítsa a szükséges védőfelszerelést, és fizessen részükre egyszeri 500 ezer forintos juttatást!
  • A kormány növelje meg a munkanélküli ellátás időtartamát 9 hónapra, összegét emelje minimum nettó 100 ezer forintra! A munkahelyek megvédése érdekében elbocsátási moratórium elrendelésére van szükség a multiknál és a közszférában, a hazai kkv-knak pedig valódi állami segítséget kell kapniuk a munkahelyek megtartásához!
  • A kabinet biztosítsa, hogy a létfenntartáshoz szükséges termékekhez mindenki megfizethető áron hozzáférjen, ezért vezessenek be hatósági árat az alapvető élelmiszerekre és a védőfelszerelésekre, fertőtlenítőszerekre, valamint csökkentsék a gáz és az energia árát!
  • Az idős korosztály megélhetésének biztosítása érdekében azonnali nyugdíjemelésre van szükség, és az inflációkorrekciós nyugdíj-kiegészítés előrehozott, áprilisi kifizetésére!
  • Az állam ne hagyja a juttatásokat, fizetéseket leértékelődni, ezért védje meg a forint értékét!