Így látja a járvány magyarországi jövőjét Szent László Kórház főorvosa

A magyarországi járványgörbe stabil, és reménykeltő gyógyszer-, illetve vakcinakísérletek folynak világszerte a vírus ellen - mondta Szlávik János, a Szent László Kórház infektológus főorvosa az operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.
Csernátony Csaba, 2020. május 16. szombat, 12:56
Fotó: MTI Fotó / Varga György

Szlávik János reméli, hogy a járvány hamarosan véget ér. Azt azonban még nem tudni, hogy erre mikor és hogyan kerül sor. Szerinte elképzelhető, hogy a vírus itt lesz az egész évben kisebb gócokban. Ebben a helyzetben pedig fenn kell tartani bizonyos járványügyi intézkedéseket.

Az operatív törzs tájékoztatóján ismertették a legfrissebb - szombat reggel publikált - adatokat, amelyek szerint 1654 aktív fertőzöttet tartanak nyilván a hatóságok, 1371-en pedig már meggyógyultak. A vírus áldozatainak száma 6-tal nőtt, így összesen 448-an haltak meg a fertőzés okozta betegségben. Kórházban 570 embert ápolnak, akik közül 45-en szorulnak gépi lélegeztetésre.

Az is kiderült a szombati eseményen, hogy hétfőtől enyhülnek a korlátozások, például Budapesten kívül zárt éttermekbe és szállodákban is lehet menni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2020.05.16 15:20

Ácsi... nálunk 1% volt a fertőzöttség kb a spanyoloknál olaszoknál meg kb 5%
Nyájimmunitásról majd 70% környékén beszéljünk ami 7 millió fertőzüttet és 50.000 halottat eredményez ...
ha nincs nyájimmunitás akkor meg simán jönnek az újab körök a szokásos vagy karanténozunk vagy olasz spanyol szitu

egészen a nyájimmunitásig ami vagy fertőzöttséget jelent vagy oltást

Legalábbis valami ilyesmit hallgattunk egy hónapja mindenhonnan ??!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html