Így fogadta Orbán Viktor az új szállítmányt - képek

Kedden reggel megérkezett Budapestre Kínából egy maszkokat, lélegeztetőképeket és koronavírus-teszteket tartalmazó szállítmány. Képek a "csomag" érkezéséről.
Csernátony Csaba, 2020. március 24. kedd, 10:49
Fotó: MTI Fotó / Kovács Tamás

Orbán Viktor miniszterelnök kedden reggel számolt be arról, hogy érkezett egy szállítmány Kínából. A Budapestre érkezett repólőgép 70 tonnányi orvosi eszközt és egészségügyi védőfelszerelést hozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Semmelweis Egyetem megrendelésére.
MTI Fotó, Kovács Tamás

A teljesen megpakolt óriásigép (Boeing 747) az MTI beszámolója szerint többek között 86 lélegeztetőgépet, 100 ezer védőruhát, 100 ezer pár kesztyűt, 100 ezer tesztet és több mint 3 millió orvosi maszkot hozott Magyarországra. A szállítmányt Orbán Viktor miniszterelnök, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora és Tuan Csie-lung, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövete fogadta a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

 


MTI Fotó, Kovács Tamás

Az ITM közölte  a közeljövőben újabb, orvosi eszközöket és védőfelszereléseket tartalmazó szállítmány érkezik Kínából Magyarországra.

HOZZÁSZÓLÁSOK