Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt napokban folyamatosan emelkedett Magyarországon a koronavírussal fertőzöttek száma, ahogyan a környező országokban is. Ez részben azzal magyarázható, hogy lazult a fegyelem, és sok az olyan családi rendezvény, sportrendezvény vagy akár esküvő, ahol sok ember van, de nem viselnek maszkot - mondta az ATV péntek esti műsorában Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa.

A szakember beszélt arról is, hogy főként a fiataloknál figyelhető meg, hogy sebezhetetlennek hiszik magukat, élni, bulizni szeretnének. Bár a fiatalok kevesebb eséllyel kerülnek kórházba, ha elkapják a vírust, de betegek ugyanúgy lehetnek ők is.

Bár növekszik a fertőzöttek száma, azt azért jó látni, hogy nincs sok beteg - náluk a kórházban például nem emelkedett a koronavírusos betegek száma. Szlávik szerint "proaktívan" kellene az emberekhez szólni, hogy mindenki megértse: ha nem használunk maszkot, másokat is veszélyeztetünk, tehát nem csak magunkról van szó, a felelősséget kell előtérbe hozni. Figyelmeztetett, hogy tünetmentesen is lehet hordozni a vírust, az új esetek nagy része tünetmentes. A főorvos azt kéri:

"mindenki egy picikét gondolkozzon el magában", aki teheti, próbálja az olyan eseményeket elhalasztani, ahol esély van arra, hogy egy fertőző személy is jelen lesz.

A szeptember 24-re kitűzött budapesti szuperkupa-döntőről a főorvos azt mondta, hogy kutatók egy koncerten teszteltek, próbálták bebizonyítani, hogy a vírus hogyan terjed ilyen eseményeken, szerinte ez a focimeccs hasonló lehet. Úgy fogalmazott: ez egy kicsit meredek dolog, de ha betartják az előírásokat, szerinte sikerülni fog.