Spájzolás vs. hiány - íme az eredmény

Magyarországon a koronavírus-járvány ellenére nincs áruhiány és ez a következő hónapokban is így lesz - jelentette ki Schanda Tamás az innovációs minisztérium államtitkára hétfőn.
Csernátony Csaba, 2020. március 30. hétfő, 07:58
Fotó: Buksza blog / Csernátony Csaba

Bár az elmúlt hetekben egyes boltokban lehetett látni üres polcokat, de ez csak azért volt, mert sokan "bespájzoltak", a szokásos mennyiség sokszorosát vásárolták meg, de a fuvarozók, kereskedők megfeszített munkájának köszönhetően sikerült pótolni ezt az árumennyiséget.

Schanda Tamás államtitkár szerint ebben a szektorban az ellátás biztonsága érdekében egyszerűsödtek bizonyos rendelkezések, így például a házhoz szállítás és a foglalkoztatás, az új munkaerő felvételének szabályai.

A szombattól elrendelt kijárási korlátozással összhangban módosulnak a helyközi közlekedési menetrendek. A helyközi közszolgáltatók hétköznap a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek, szombaton és vasárnap pedig a szokásos hétvégi közlekedési rend lesz életben. Az államtitkár arra kért mindenkit, hogy csak akkor használja a közösségi közlekedést, amikor feltétlenül szükséges, például munkába járáshoz.

Az egészségügyi dolgozók ingyen utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben, a MÁV, a GYSEV és a Volán járatain, és a kormány arra kéri a polgármestereket, hogy a helyi közlekedésben is biztosítsanak hasonló kedvezményeket - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK