Ingyen KRESZ-tanfolyam és vizsga a kisgyermekes anyáknak

Július elsejétől a cseden, gyeden és gyesen lévő anyák ingyen járhatnak KRESZ-tanfolyamra és a vizsgáért sem kell fizetniük.
Csernátony Csaba, 2020. április 23. csütörtök, 12:43
Fotó: MTI Fotó / Botár Gergely

A kismamáknak járó kedvezményekről beszélt csütörtökön Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) államtitkára és Gulyás Gergely kancelláriaminiszter.

Gyulyás Gergely a kormányinfón azt mondta: az első sikeres nyelvvizsgához, illetve az első emelt szintű idegen nyelvből tett érettségi vizsga díjához hozzájárul a kormány. Emellett a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díjához szintén támogatást kapnak a cseden, gyeden és gyesen lévők anyák. Az intézkedés 136 ezer ember érint.

Novák Katalin délelőtt a közrádióban pedig azt mondta: arról is döntöttek már korábban, hogy aki a veszélyhelyzet ideje alatt betölti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga 20 éves, valamint a nyelvvizsga 35 éves igénylési korhatárát, az a veszélyhelyzet megszűnése után hat hónapig még élhet a lehetőséggel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.04.23 13:32

Nem kéne ráncolnod a homlokod, elég rusnya vagy alapból is, Katica.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html