Hétfőtől lehet étterembe és szállodába menni

A tömegközlekedésben és az üzletekben hétfőtől is kell a maszk, de Budapesten kívül a zárt vendéglátóhelyekre és a szálláshelyekre is mehetnek a vendégek.
Csernátony Csaba, 2020. május 16. szombat, 12:44
Fotó: MTI Fotó / Sóki Tamás

Megjelent a Magyar Közlönyben a hétfőtől hatályos - Budapest kivételével az egész országra érvényes - védelmi intézkedéseket tartalmazó kormányrendelet - mondta Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szombati online sajtótájékoztatón.

Az MTI beszámolója szerint közölte azt is, hogy a vendéglátóhelyeken már nemcsak a kerthelyiségekben engedélyezett a tartózkodás, hanem a vendéglátóhelyek belső zárt részében is. A dolgozóknak kötelező védőeszközt (orvosi szájmaszkot, sálat vagy kendőt) viselni. Az üzemeltetőnek pedig intézkedni kell a védelmi távolságok megtartására.

Másik változás, hogy a szálláshelyek is fogadhatnak vendégeket. A védekezés ezen szakaszában is hatályban marad a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben a védőeszközök kötelező viselésére, a távolság betartására, valamint az életkorhoz kötődő idősávok figyelembevételére vonatkozó szabályozás.

HOZZÁSZÓLÁSOK