Parkolókat zárnak le a járvány miatt a Dunakanyarban: ne kiránduljon arra senki!

A Dunakanyar több településén is nem kívánatos személlyé váltak a turisták. Visegrádon parkolót is lezártak már a járványveszély miatt.
Herman Bernadett, 2020. március 26. csütörtök, 20:39
Fotó: Napi.hu / Herman Bernadett

A kirándulás még nem tilos a koronavírus-járvány ellenére sem, viszont a budapestiek kedvenc kirándulóhelyein pedig egyre jobban tartanak a turistáktól.

Több település arra kéri a kirándulókat, a járványveszély idején maradjanak otthon, ne látogassák a helyet, az erdő megvárja őket. Dömös például, ahonnan olyan népszerű túracélpontokat lehet megközelíteni, mint a Prédikálószék vagy a Rám-szakadék, a honlapján az írja, nagy örömükre szolgálna, ha elhalasztanák a természeti adottságokban páratlan falu felkeresését, a kirándulók ugyanis veszélyt jelentenek a falu népére.

A Duna másik partján élő zebegényiek sem kérnek most a látogatókból. Visegrád is nagy kedvence a kirándulóknak. Ott odáig ment az önkormányzat, hogy a járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel már parkolókat zártak le.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zsaba, 2020.03.27 18:44

A pilisi barlangrendszert alakította a szarbángeci maffia, bunkerek, raktárak, operatív irányítószobák és egyéb katonai építmények hálózatává... 10 éve láthatjuk, hogy egyre több korábbi bejárat lejárat, lezárva, lelakatrolva, leflalazva, sőt néhol őrség is áll... a többit rakjátok össze...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html