Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az oltási tervnek megfelelően ezen a hétvégén is tervezetten és nagy számban oltják azokat, akik regisztráltak a vakcianinfo.gov.hu oldalon. Magyarország az átoltottság tekintetében a második Európában, és a magyar ütemtervvel az ország az európai lista élére fog kerülni - mondta el Kovács Zoltán.

"Mindent megteszünk azért, hogy a regisztráltak a lehető leghamarabb oltáshoz jussanak" - fogalmazott az államtitkár, majd mindenkit arra biztatott, hogy regisztráljon az oltásért, mert szerinte a járvány elleni küzdelem leghatékonyabb eszközei a vakcinák.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a magyar oltási terv az Európai Unión keresztül beszerzett vakcinákon kívül kínai és orosz oltóanyagot is felhasznál, ami egyelőre magasabb átoltottsági arányt jelent, mint az EU-s átlag. Kovács Zoltán szavai szerint az oltási terv végrehajtása a kulcsa annak, hogy a lehető leggyorsabban - lépésről lépésre - vissza tudjunk majd térni a normális életünkhöz.

Mint ismert, a hétvégén 74 ezer AstraZeneca-oltást is beadtak volna, azonban a hétközben kiküldött smsek egy jelentős része hibás volt, több száz kilométerrel arrébbi oltópontokra irányított embereket, mint ahol laknak, valamit voltak, akik már korábban megkapták az első dózist. Végül a technikai hiba miatt ebből a készítményből a tervek szerint csak később lesz tömeges oltás, addig a többi vakcinát osztják el a hétvégén.