Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

További 2047 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 331 768 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 118 beteg, így az áldozatok száma 10 198 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 179 541 fő, az aktív fertőzötteké 142 029 főre csökkent. 5646 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 396-an vannak lélegeztetőgépen. Immár 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, és már zajlik az előkészület idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltására. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések - közölte a koronavirus.gov.hu oldalon az operatív törzs.

Magyarországon már december 26. óta zajlik az oltási program a Pfizer/BioNtech vakcináival, első körben az egészségügyi dolgozók kapják meg a készítményt. A Magyar Orvosi Kamara elemzése szerint a vakcináció körül számos furcsaság tapasztalható, köztük szakmailag nehezen indokolható választásokkal.

A magyar kormány az oltások kapcsán az Európai Bizottságot hibáztatja, hogy egyelőre nem milliós nagyságrendben érkeznek az oltások az országba, valamint hogy az Egyesült Államokhoz és a britekhez képest majdnem egy hónappal később kezdődhetett csak meg a folyamat. A brüsszeli szervezet szerint viszont nem igaz, hogy a magyar kormány nem léphetett volna az EU-s vakcinaprogramon kívül, de nem léptek, amivel a felelősség és a kártérítési igények sem lettek a magyar kormány felelősségévé.

Reggel negyed 10-kor még nem lehetett megmondani, hogy pontosan hány teszt is készült az elmúlt 24 órában, mivel a hivatalos tájékoztató oldal adatai szerint összesen 1985 mintát dolgoztak fel, ami kevesebb, mint ahány fertőzöttet összesen találtak. Az viszont látszik, hogy a kórházban kezelt betegek 2 százalékával azonos a halottak száma, ami riasztóan magas érték.

A világon a szerda reggeli adatok szerint 86 385 273-ra emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 1 868 421-re a halálos áldozatok és 48 439 113-ra a gyógyultak száma. A napi változás alapján továbbra sem lanyhul a járvány terjedése. Az Egyesült Királyságban észlelt új mutáció is szerepet játszhat ebben, amelyet bár Magyarországon még nem mutattak ki, virológusok szerint már megjelenhetett itthon is.