Uniós pénz a bajba jutott magyar cégeknek

Az uniós keretből - a koronavírus-járvány okozta kiesés miatt - egy cég legfeljebb 800 ezer eurót (mintegy 290 millió forintot), egy mezőgazdasági termelő pedig legfeljebb 100 ezer eurót (mintegy 36 millió forintot) kaphat.
Németh Géza, 2020. április 12. vasárnap, 09:49
Fotó: Getty Images

A 2014-2020 közötti programozási időszakra rendelt forrásokból történő támogatásokról rendelkezett a kormány. A Magyar Közlönyben megjelent jogszabály utal a koronavírus-járvány miatt hozott európai bizottsági közleményre, amellyel összhangban született a magyar rendelet.

A támogatás vissza nem térítendő támogatás, hitel és tőke formájában nyújtható, azzal, hogy hitel és tőke formájában nyújtott támogatás esetén a hitel teljes névérték vagy a tőke teljes összege tekintendő támogatásnak. Ha a vállalkozás kis összegű támogatáshoz jutott, az nem számít bele a mostaniba. A támogatásról döntés 2020. december 31-ig hozható.

Az uniós és a nemzeti támogatások - vállalkozásonként - nem haladhatják meg a 800 ezer eurót, de a mezőgazdasági termékek elsődleges termelésével foglalkozó vállalkozások esetén ez csak 100 ezer euró (illetve mindkét esetben az annak megfelelő forint összeg) lehet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

BattMan, 2020.04.12 13:36

Mennyi cége lehet Mészárosnak? Na, annyival kell szorozni a 800 ezer eurót. Ennyi!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html