Mostantól csak maszkban lehet vásárolni és utazni a fővárosban

Hétfőtől csak eltakart arccal szabad utazni a fővárosi tömegközlekedési járatokon és a boltokbban is így kell vásárolni.
Csernátony Csaba, 2020. április 27. hétfő, 07:11
Fotó: Getty Images

Kizárólag sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fővárosi tömegközlekedés járataira, s így lehet csak boltba menni és taxival utazni a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Az intézkedés nem vonatkozik a 6 éven aluli utasokra.

A rendelkezés betartásának elősegítése érdekében, illetve azért, hogy minden utas biztonságban érezhesse magát a tömegközlekedési járatokon, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Főpolgármesteri Hivatal több csomópontban mosható és vasalható textilmaszkot oszt az utazóknak - írja az MTI.

A fővárosi operatív törzs korábbi döntése értelmében a közösségi közlekedés járatai mellett mától a budapesti üzletekben, boltokban, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint a taxikban is kötelező az arc eltakarása.

A rendelkezés a 6 éven aluli utasokon kívül nem vonatkozik például azokra a járművezetőkre sem a közösségi közlekedésben, akik meg tudják tartani az utasoktól való legalább kétméteres távolságot, illetve akiket a kilégzéssel távozó cseppek felfogására alkalmas eszköz választ el az utasoktól.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Elhetetlen, 2020.04.28 01:42

Csak egy gondolat. A nikáb viselése sok helyen tiltott Európában, a maszk viselése meg vagy kötelező, vagy ajánlott. Pedig mindkettő kb. annyit takar, a különbség annyi, hogy a maszk a homlokot szabadon hagyja. Most nem félünk a maszkot viselő terrorista nőktől, csak a nikábot viselőktől?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html