A BCE augusztus 17-21. között Bükkszéken tartotta gólyatáborát. A korábbi hírek szerint négy hallgató tesztje lett pozitív lett. Ezután lemondták a mesterszakosok gólyatáborát, és végül - az egyetem vezetésének határozott kérésére - a szeptember 2-ára szervezett, egyébként ezerfősre tervezett gólyabuli is elmarad.

Az elvégzett laboratóriumi vizsgálatok alapján jelenleg 18 főnél igazoltak pozitivitást - írta az NNK a pénzügyi portálnak küldött válaszában. A járványügyi vizsgálat, az adatgyűjtés és a kontaktkutatás jelenleg is folyik. A fertőzöttek közül eddig senki nem szorult kórházi ápolásra

Az Azénpénzem.hu úgy tudja, hogy lehetnek olyan hallgatók is, akik magánúton teszteltették magukat, így a hivatalos statisztikákban egyelőre nem jelennek meg, és vannak, akiknek már a családtagjai is hatósági karanténban vannak, tesztelésre várnak.

A Szent István Egyetem korábban azt közölte, hogy a gólyatábor résztvevői és szervezői közül 5 embernél mutatták ki a Covid-19-et, mind tünetmentesek, és nem hagyják el az otthonukat. Néhány nappal később kiderült, hogy Pécsett is voltak koronavírusos hallgatók a gólyatáborban. Hétfőn derült ki, hogy koronavírus-fertőzés miatt nem tartják meg a Debreceni Egyetem harmadik gólyatáborát, miután egy résztvevő tesztjének eredménye pozitív lett.

A Szegedi Tudományegyetemen kedden azt közölte, hogy a koronavírus-szűrésen az egyik rektorhelyettes tesztje pozitív lett, emiatt a szeptember elsejére tervezett tanévkezdő sajtótájékoztatót és a szeptember 5-i tanévnyitó ünnepséget nem tartják meg.