Koronavírus: sokan nagy hibát követnek el - figyelmeztet a virológus

Sokan már nem hordják a maszkot Magyarországon, ott sem, ahol kötelező lenne. Jakab Ferenc, a Virológiai Kutatócsoport vezetője szerint ez nagy hiba, mert a vírus még jelen van, és a környező országokban emelkedni kezdtek az esetszámok - derült ki az RTL Híradó riportjából.
Szabó Zsuzsanna, 2020. június 22. hétfő, 20:29
Fotó: MTI Fotó / Balogh Zoltán

Az emberek már nem veszik komolyan az óvintézkedéseket, ami nagy hiba - vélekedett az RTL Híradónak Jakab Ferenc. A vírus még mindig itt cirkulál Európában, hazánkban és folyamatosan fel-fel lobbanhat a járvány, ha nem figyelünk oda és nem tartjuk be a megfelelő óvintézkedéseket.

A virológus szerint még az első hullámnak sincs vége, tehát még nem lehet tudni, hogy mikor jön és lesz-e egyáltalán második hullám. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a környező országokban emelkedő esetszámokat láthatunk a lazítások után, ami mindenképpen egy intő jel. Úgy vélte, máshol is kialakulhatnak a németországi húsüzemhez hasonló gócpontok.

Az, hogy ez a járvány fellángol-e újra Magyarországon 99 százalékban a társadalmon múlik, hogy az emberek hogy viselkednek, mennyire tartják be a védekezési szabályokat. Ő tivábbra is a távolságtartásra kér mindenkit és ahol szükséges a maszk használatra, a kézhigiéniára,

 

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK