Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Az önkormányzatokkal ott került kapcsolatba, hogy a fővárosi önkormányzat és néhány kerületi, jellemzően ellenzéki vezetésű, önkormányzat rendelt illetve kapott  Kínából maszkokat, én ezekért küldtem egy repülőgépet, miután beszéltem Karácsony Gergellyel. Összeszedtük az összes ilyen adományt, elhoztuk Budapestre és odaadtuk nekik" - mondta el Szijjártó Péter külügyminiszter az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A tárcavezető szerint ebben a helyzetben most mindegy, hogy ki milyen párthoz tartozik. Úgy véli, ilyenkor segíteni kell egymást, mert ez így normális.

A 444 szerint a HírTV-ben pedig arról is beszélt Szijjártó, hogy miután megérkezik Magyarországra egy-egy szállítmány, bekerülnek a központi raktárba, és onnan osztják ki az egészségügyi intézményeknek. Állami Egészségügyi Ellátó Központból a kórházakba kerülnek, ahol állítása szerint hét, tíz napnyi tartalék mindig van. "Nem pontosan értem a problémát, az a baj, hogy a központi raktárban van a védekezéshez szükséges eszköz? Tényleg ez a probléma?" - reagált a kritikákra.