Koronavírus: nincs újabb halálos áldozat Magyarországon, 14 fertőzöttet azonosítottak

Tizennéggyel, 4293-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, nincs újabb halálos áldozat - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.
Csernátony Csaba, 2020. július 17. péntek, 10:03
Fotó: MTI Fotó / Balogh Zoltán

Az aktív fertőzöttek száma 478. Az aktív fertőzöttek 37 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 83 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük négyen vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint 4213-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 302 749.

A magyar járványügyi adatok kedvezőek, Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország, ugyanakkor a járvány több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. A héten érvénybe léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés behurcolását külföldről és a járvány magyarországi fellángolását.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben és a tömegközlekedésben, valamint továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény. A kormány ugyancsak a járvány fellángolásának elkerüléséért úgy döntött, hogy nem tartja meg az augusztus 20-ai központi rendezvényeket és a tűzijátékot sem.

HOZZÁSZÓLÁSOK