Koronavírus: nyomasztó a helyzet Csehországban

Csehországban szerdán 2309 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki a laboratóriumi vizsgálatok, ami hasonló a keddi adathoz és a járvány kezdete óta a legmagasabb napi számok közé sorolható.
Csernátony Csaba, 2020. szeptember 24. csütörtök, 08:55
Fotó: Getty Images

Az igazolt fertőzések napi száma a múlt csütörtökön volt a legmagasabb, amikor túllépte a 3100-at. Az aktív esetek száma jelenleg rekordmagas, már meghaladta a 28 ezret. Bár a betegség lefolyása a többségnél enyhe, az orvosok nagyon aggasztónak tartják, hogy gyorsan emelkedik a kórházban kezeltek és a súlyos esetek száma - idézi az MTI a cseh egészségügyi tárca legfrissebb adatait.

Roman Prymula, az új egészségügyi miniszter ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy amennyiben ilyen tempóban folytatódik a kórházi kezelésre szorulók, valamint a súlyos esetek számának emelkedése, rövidesen gondok lehetnek a kórházak sürgősségi osztályainak kapacitásaival. Megjegyezte, hogy ez egyaránt érinti a műszaki felszereléseket és a személyzetet is.

A miniszter azzal számol, hogy szükség esetén a védekezésbe bevonják a hadsereg egészségügyi személyzetét és az orvostanhallgatókat is.

HOZZÁSZÓLÁSOK