Orbán Viktor: a vírus elleni első csatát megnyertük

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására a Karmelita kolostorban megtartotta soron következő ülését a Nemzeti Kulturális Tanács (NKT), ahol áttekintették a koronavírus-járványnak a magyar kulturális intézményekre gyakorolt hatását - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton az MTI-vel.
Domokos László, 2020. május 23. szombat, 13:35
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

A testület, melynek elnöke Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, és a tizenhét kultúrstratégiai intézmény vezetőjéből áll, megállapította: Magyarországon elkezdődött a visszatérés a normális élethez, ugyanakkor a szakemberek felhívását komolyan kell venni, akik figyelmeztetnek, hogy a veszély nem szűnt meg.

Orbán Viktor kormányfő bevezetőjében elmondta: a vírus elleni első csatát megnyertük, a védekezés első szakasza sikerrel zárult, mert meg tudtuk akadályozni a járvány tömegessé válását. Ugyanakkor felhívta a vezetők figyelmét arra, hogy továbbra is követni kell a szabályokat: tartani kell a távolságot, és fokozottan kell ügyelni minden intézményben a higiéniára.

A Nemzeti Kulturális Tanács szombati ülésének témája volt a jövő évi költségvetés és az NKT munkarendje is - mondta a sajtófőnök.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

znojmo, 2020.05.23 16:51

A beképzelt majom. Ha a számokat nézzük nem is volt járvány csak néhány megbetegedés, 0,03% elszórtan. A vírus egyszerűen összeomlott mint ahogy az influenza vírusok szoktak előbb utóbb. Még a spanyolnátha is.
Az állandó maszkviselés fokozottan káros az egészségre, gyengíti az immunrendszert az elhasznált levegő jó részének újbóli beszívásával. Hogy mennyit érnek a felszerelések, jól mutatja a kórházi dolgozók magas fertőzöttsége.
Mindig is az volt a véleményem, hogy ez a "világjárvány" tömeghipnózis alapban. És most már igazolva látom magam!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.05.23 15:03

A fotó hol és mikor készült?
Azt látom a hírekben, hogy a vezetők nem viselnek maszkot zárt térben a tanácskozásokon.
Ez nem törvénysértő?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html