Megjelent a koronavírus egy budai óvodában

Az Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozójának koronavírustesztje lett pozitív, ők haladéktalanul hatósági házi karanténba vonultak. Az intézmény közel összes munkatársa – mivel a szeptemberi évkezdésre készültek teljes létszámban – érintett lehet, emellett körülbelül 70 gyerek, akik augusztus utolsó két hetében jártak az óvodában - írja a kerület honlapja.
Szász Péter, 2020. augusztus 30. vasárnap, 12:41
Fotó: Getty Images

A két tagintézménnyel működő óvoda három, igazoltan koronavírus-fertőzött pedagógusa bár jelenleg is tünetmentes, a járványügyi hatóságok azonnali értesítését követően megkezdődött az érintettek (dolgozók, szülők és gondozók) tájékoztatása.

A Bilingual Angol-Magyar Kétnyelvű Programmal együttműködő óvoda pedagógusai a program által biztosított szűrést követően értesültek tesztjeik pozitív eredményéről egy másik településen dolgozó pedagógus mérési eljárását és igazolt koronavírus-fertőzését követően - olvasható az óbuda.hu-n.

Kiss László, a kerület polgármester összehívta a kerületi operatív törzset és elrendelte az intézmény fertőtlenítését.

Az Óbudai Százszorszép Óvoda bizonytalan ideig zárva tart, a dolgozók, az oda járó gyerekek és családjuk biztonsága érdekében az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrend szerint az állami intézmények megkezdik a lehetséges kontaktok felkutatását.

Abban az esetben, ha bármely szülő/gondozó nem kívánja az óvodai ellátást igénybe venni, továbbra is orvosi igazolás nélkül megteheti.

HOZZÁSZÓLÁSOK