Friss hírek a patikák ellátásával kapcsolatban

Mintegy négyszeres igények jelentek meg a gyógyszertárakban a normál forgalomhoz képest az elmúlt hét adatai alapján a vírusjárvánnyal összefüggésben - közölte Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) elnöke.
Szász Péter, 2020. március 23. hétfő, 09:39
Fotó: Pixabay

A vásárlások jelentős része a házi patikák feltöltését szolgálta, illetve nagy számban megjelent azoknak a krónikus betegeknek a gyógyszerigénye, akiknek a veszélyhelyzet kihirdetését követően az orvos akár 2-3 hónapra előre is felírta a gyógyszereit - idézi az MTI a szakembert, aki a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt minderről.

A gyógyszertárak helytállnak a koronavírus okozta nehéz helyzetben is - mondta.

A gyógyszertárak ellátásával kapcsolatban elmondta, hogy naponta egyeztet a nagykereskedőkkel, akik - ugyan nem mindig a rendeléssel azonos mennyiségben, de - jelenleg már folyamatosan tudnak szállítani a gyógyszertáraknak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2020.03.23 11:21

A patikákban maszk és kesztyű továbbra sem kapható, viszont a kormány utasítására hangszóróból folyamatosan vidám zene fog szólni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.03.23 10:46

Néni védőruha és maszk jött az országba, de az késve, és csekély mennyiségben.
Az OT müködésével nagyjából elégedett vagyok, csak a területi jelentések titkosítása és a maszkok, kis kiszerelésű kézfertőtlenítők hiánya bosszant.
Az utóbbiak azt jelzik, hogy a fidesz qrmány mégsem tesz meg mindent az emberekért.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html