Koronavírus: sok rendőr, tűzoltó és börtönőr is fertőzött

A Blikk kérte ki az egyenruhás testületek fertőzöttségi adatait, amiből látszik, hogy több mint 200 fertőzött van a rendőrök, bvh-sok és katasztrófavédők között.
Szabó Dániel, 2020. október 1. csütörtök, 14:01
Fotó: Police.hu

Szeptember 29-én a büntetés-végrehajtási intézetekben 48 fogvatartott és a személyi állomány 51 tagja volt igazolt Covid-19-fertőzött. A koronavírusos rabokat a Büntetés-végrehajtás Központi Kórházába, Tökölre szállították, ahol hatósági karanténba kerültek. A személyi állomány esetében összesen 418 mintát vizsgálnak - közölte a Blikkel az Országos Büntetés-végrehajtás.

A rendőrségnél szeptember 25-én a testületben 147 főt tartottak nyilván igazolt koronavírusosként. A hatóságnál is igyekeznek mindent megtenni a dolgozók védelmében. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pedig azt közölte, hogy a személyi állományból 21 munkatársnál igazolódott, hogy megfertőződtek.

Magyarországon 27 309 beazonosított fertőzöttet tartanak nyilván a járvány kezdete óta, csütörtökig az elhunytak száma 781 főre emelkedett, 6118-an pedig már meggyógyultak.

HOZZÁSZÓLÁSOK