Koronavírus: romlott a helyzet Csehországban

Folyamatosan növekszik a fertőzöttek száma Csehországban, a miniszter szerint nem az iskolakezdés miatt romlik a helyzet.
Csernátony Csaba, 2020. szeptember 11. péntek, 08:28
Fotó: Getty Images

Csehországban csütörtökön már 1382 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki, ez több mint kétszázzal haladja meg az eddigi legmagasabb napi esetszámot - derült ki az egészségügyi tárca honlapján pénteken reggel megjelent legfrissebb adatokból.

Az MTI beszámolója szerint a csehországi napi új igazolt fertőzések száma a hét elején lépte túl első ízben az ezret, és azóta folyamatosan emelkedik. Rekordmagas az aktív igazolt fertőzöttek száma is, 11 178-an vannak a hivatalos adatok szerint.

A cseh kórházakban a koronavírus okozta betegséggel jelenleg már 249 személyt kezelnek, akik közül 64 személy állapotát súlyosnak minősítették az orvosok. Ezek az adatok is egyre magasabbak. Az elhunytak száma 448-ra emelkedett. Mindezek ellenére a fertőzöttek többségénél továbbra is enyhe a betegség lefolyása.

Adam Vojtech egészségügyi miniszter kijelentette, hogy a romló helyzet alapvetően nem a szeptemberi iskolakezdés következménye. A 15 éven aluli gyerekek jelenleg a fertőzöttek mintegy 7 százalékát teszik ki. Országszerte a járvány következtében mintegy 60 iskolában van korlátozva különböző mértékben a tanítás.

HOZZÁSZÓLÁSOK