Koronavírus: le kell zárni egy sebészeti osztályt Szegeden

Egészségügyi dolgozók és betegek is megfertőződtek a szegedi klinika szívsebészeti osztályán, ami miatt az érintett intézményben korlátozásokat kellett bevezetni.
Rácz Gergő, 2020. szeptember 25. péntek, 17:21
Fotó: MTI Fotó

A Narancs.hu egészségügyi forrásokból származó információi szerint legalább 8 dolgozó fertőződött meg új típusú koronavírussal a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ II. számú Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ szívsebészeti osztályán.

Az osztályt lezárták, új betegeket nem fogadhatnak, nem vehetnek fel senkit. Kérdéses viszont, mi lesz az osztályon fekvő szívműtétre váró, vagy műtött betegekkel, illetve a közel 1,3 milliós lakosságú dél-alföldi régió ellátásával.

Egy, az osztályon fekvő beteg hozzátartozója arról számolt be a Narancsnak, hogy az ott ápoltak között 4 fertőzöttről tudni. Az új típusú koronavírust nem a betegek vitték be az egyébként jól felszerelt osztályra, mivel őket csak tesztelés után, negatív eredmény esetén veszik fel.

 

null

null


 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mpapa, 2020.09.25 22:05

Gondolom a gyerekek megfertőződtek valahol, otthon átadták a szülőknek majd ők elmentek dolgozni a szívsebészeti osztályra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html