Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa az ATV Start műsorában arról beszélt, hogy bár elsőre riasztónak tűnik az emelkedés, ez messze nem aggasztó, ugyanis  az aktív fertőzöttek és a halottak számát is figyelembe kell venni. Csehországban 2-300 között van a napi fertőzöttek száma, és az ország még mindig a zöld országok közé tartozik - emlékeztet az infektológus.

Szlávik szerint a jelenlegi intézkedések elegendőek, a változást majd az ősz fogja hozni az iskola elindulásával. Addig szerinte nem kerül sor több szigorítása, de amint több góc alakult ki, jelentősebb intézkedésekre kerülhet sor. Ehhez nem a számmisztikát, hanem a járvány dinamikáját kell figyelembe venni, a járványügyi szakemberek majd eldöntik- mondja az infektológus.

Szlávik János Donald Trump bejelentése kapcsán - miszerint az elnökválasztásra meg lesz a vakcina - elmondta, hogy 4-5 oltóanyag már van, amit embereken tesztelnek, és ezekről kiderült, hogy biztonságosak. Ezen felül el tudja képzelni azt, hogy a választások előtt nagyon sok emberen fogják kipróbálni, de a teszteket nem lehet felgyorsítani, ezekhez idő kell.

Azt nem tudják, hogy melyik oltóanyag lesz a legjobb, de köztük van már a leghatékonyabb vakcina. Szlávik János elmondta, nem lesz kötelező a vakcina, de ő be fogja magát oltatni és véleménye szerint  az egészségügyi dolgozóknak, felelős embereknek hasonlóan kellene eljárni azért, hogy ő maga ne jelentsen veszélyt az emberekre.

Szlávik János annak kapcsán, hogy a magyar kormány 5 millió vakcinát kötött le, megjegyezte, hogy az Európai Unió egységben gondolkozik, 300 milliót lekötöttek ők is, lehet ennek a része a magyar is.

Szlávik elmondta, hogy nagyon sok kár érte a társadalmakat a koronavírus alatt, sok ember pszichés problémákkal küzd, nagyon nagy tanulság a járvány az emberiségnek ilyen szempontból is.

Az infektológus a maszkviseléssel kapcsolatban azt mondta, azt alapvetően zárt térben kell használni.