Koronavírus: szuperfertőző járhatott egy újfehértói rendezvényen - a vendégek 60 százaléka megbetegedett

Két rendezvény miatt ugrott meg a koronavírus-fertőzöttek száma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a szon.hu kérdésére a Nemzeti Népegészségügyi Központ.
Szabó Zsuzsanna, 2020. augusztus 22. szombat, 12:29
Fotó: Getty Images - Képünk illusztráció

Egy augusztus első hetében tartott családi eseményen 169-en vettek részt, közülük 14-en kapták el a koronavírust, egy szintén augusztus elején tartott rendezvény vendégei közül pedig húszról derült ki, hogy fertőzött. A területileg illetékes járványügyi hatóság mindkét rendezvény esetében megtette a szükséges intézkedéseket, a kontaktkutatás során több mint 350 személyt derítettek fel - idézi a szon.hu cikkét az atv.hu.

A szabolcsihir.hu pedig arról írt az atv.hu szerint, hogy egy újfehértói rendezvényen, augusztus elsején, a gyanú szerint egy szuperfertőző járhatott. Az eseményen résztvevő körülbelül ötven vendég több mint 60 százaléka mutatott koronavírusos tüneteket. A tünetesek mintegy fele helybéli, a többiek részben dunántúliak.

A fertőzöttek közül egy személyt szállítottak a nyíregyházi, majd nem sokkal később magasabb ellátási szintet nyújtó kórházba. A lap szerint nincs lélegeztetőgépen.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2020.08.22 14:41

nagy-nagy indián buli lehetett:)
itt fehér afrikában
a hollandok így becéznek
minket
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html