Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az utazási figyelmeztetés október 24-től lép életbe - derül ki a német külügyminisztérium honlapjáról. A Telex.hu azt írja, hogy az utazási figyelmeztetés október 24-től lép életbe.

A hivatalos indoklás szerint a korlátozást "a magas fertőzöttségi adatok" miatt vezették be. A német kormány arra figyelmezteti állampolgárait, hogy ezekbe a megyékbe ne utazzanak, vagy fokozottan figyeljenek a védekezésre.

Bár a szabályozás tartományonként eltérő lehet, aki az elmúlt 14 napban ezeken a területeken tartózkodott, és onnan utazna be vagy térne vissza Németországba, annak általában vagy 48 órán belül készített negatív koronavírus-tesztet kell felmutatnia az országba való belépéshez, vagy karanténba kerül. A karantént akkor lehet elhagyni, ha az lejár, vagy ha tíz napon belül negatív teszt készül. A beutazás feltételeiről itt olvashatók hasznos információk (németül).

Ezzel már szinte az össze magyarországi megyére utazási korlátozás van érvényben. Már csak Békés és Fejér megye nem szerepel a német listán.