Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarországon egyelőre ritka megoldással igyekszik megfékezni a koronavírus-járványt a Pécs melletti Kozármisleny. Minden ottani lakos önként jelentkezhet a koronavírus-tesztre, amelynek költségeihez támogatást nyújt az önkormányzat. Az időseknek segítő önkénteseket és a városi dolgozókat ingyen tesztelik.

A támogatás miatt egy teszt alig több mint 6 ezer forintba került, vagyis olcsóbb, mint a piaci alapon nyújtott vizsgálatok, amelyek 15-20 ezer forintos nagyságrendet képviselnek. A hétvégén meg is kezdődött tömeges tesztelés: az önkormányzat által megbízott egészségügyi szolgáltatóval közösen alakítottak ki a helyi sportcsarnokban egy szűrőállomást, ahol egyszerre három asztalnál végezhetik el a tesztet - írta meg a hvg.hu. A szombati szűrés során egy emberről derült ki, hogy fertőzött, aki bár a lakcíme szerint kozármislenyi, nem él a városban.

Bíró Károly, Kozármisleny polgármestere a szabadpecs.hu-nak azt mondta: szombaton 90 embert vizsgáltak, vasárnap újabb 90 lakost tesztelnek. Összesen 300 helyi lakos jelezte, hogy részt fog venni a szűrésen, és él a kedvezményes gyorstesztelés lehetőségével. A tömeges kozármislenyi tesztelés május végéig tart, az önkormányzat szerint akár 5000 felnőtt korú helyit is letesztelhetnek, ha ennyien vállalják a vizsgálat kedvezményes díját.