Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarországon 50 fővel 3263 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb nyolc, 70-87 év közötti krónikus beteg, ezzel 413 főre emelkedett az elhunytak száma.

Gyógyultan 933-an távoztak a kórházból a szombati 904 fő után. Az aktív fertőzöttek száma a szombati 1904-ről 1917 főre emelkedett. A kormányzati portál szerint továbbra is Budapesten (1579) és Pest megyében (434) van a legtöbb fertőzött, de Fejér megyében is igen magas a fertőzöttek száma, ahol 333 ilyen esetet tartanak nyilván. Az aktív fertőzöttek 62 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 54 százaléka a budapesti vagy Pest megyei.

Kórházakban 812 koronavírusos beteget ápolnak, lélegeztetőgépen 50-en vannak. Az idősotthonokban 98-ra nőtt a koronavírus-fertőzéssel elhunyt gondozottak száma, ebből 42 a Pesti úti idősotthon lakója.

A kormányzati portál megjegyzi, hogy jelenleg a védekezés második szakasza zajlik, mellyel a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet és továbbra is elkerüljük a járvány "berobbanását". Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.