Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Összesen 2066 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 54 278 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte pénteken a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt 47 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1352 főre emelkedett, 15 655-en pedig már meggyógyultak. Pénteken 37 272 aktív fertőzöttet tartottak nyilván: egy nap alatt több mint 1600 fővel emelkedett a számuk.

A pozitív tesztek aránya pedig 15 százalék fölé emelkedett a csütörtöki alig több mint 12 százalékról. Ez azért lényeges, mert az Egészségügyi Világszervezet szerint tartósan 5 százalék alatti aránynál van kontroll alatt a járvány. A magyarok túlnyomó többsége egyébként azt szeretné, hogy legyen tömeges tesztelés - derült ki a Pulzus Kutató és a Napi.hu közös reprezentatív kutatásából, amelyről itt olvashat részletesen.

A kormányzati járványportál közölte: A járvány második hulláma zajlik egész Európában és Magyarországon is. Nő a fertőzések, a kórházban kezeltek és az elhunytak száma. Arra kérnek mindenkit a hatóságok, hogy tartsák be az általános óvintézkedések betartására van szükség.