Koronavírus: tovább romlott a járványhelyzet Magyarországon

Több mint 54 ezerre emelkedett pénteken a koronavírus-fertőzöttek száma, emellett több mint 1600-zal nőtt az aktív fertőzöttek száma. Elhunyt 47 beteg. A pozitív tesztek aránya pedig átlépte a 15 százalékot.
Csernátony Csaba, 2020. október 23. péntek, 09:25
Fotó: Napi.hu

Összesen 2066 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 54 278 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte pénteken a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt 47 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1352 főre emelkedett, 15 655-en pedig már meggyógyultak. Pénteken 37 272 aktív fertőzöttet tartottak nyilván: egy nap alatt több mint 1600 fővel emelkedett a számuk.

A pozitív tesztek aránya pedig 15 százalék fölé emelkedett a csütörtöki alig több mint 12 százalékról. Ez azért lényeges, mert az Egészségügyi Világszervezet szerint tartósan 5 százalék alatti aránynál van kontroll alatt a járvány. A magyarok túlnyomó többsége egyébként azt szeretné, hogy legyen tömeges tesztelés - derült ki a Pulzus Kutató és a Napi.hu közös reprezentatív kutatásából, amelyről itt olvashat részletesen.

A kormányzati járványportál közölte: A járvány második hulláma zajlik egész Európában és Magyarországon is. Nő a fertőzések, a kórházban kezeltek és az elhunytak száma. Arra kérnek mindenkit a hatóságok, hogy tartsák be az általános óvintézkedések betartására van szükség.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Archer58, 2020.10.23 13:07

Az embereket pedig megértem, hogy nem akarnak tömeges tesztelést. Pozitív teszt esetében bármikor megnézhetik, hogy az ember a Kibatov-lista melyik oszlopában szerepel. Nem megfelelő oszlop esetén máris nemzetrontó vírushordozónak kiáltják ki, aki idegen érdekek kiszolgálójaként a nemzet vesztére tör. Vagy valami ilyesmi. Kövér László jobban meg tudja fogalmazni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Archer58, 2020.10.23 12:58

@syriaalaeppo@gmail.com: Most képzeld el, ahogy a nagy ünnepen felelevenítik, az eseményeket, mint a Betlehemes játék .
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Suzywong, 2020.10.23 10:25

a covid elleni sikeres küzdelem titkos receptje az alábbi:

1. le kell csökkenteni a tesztek számát napi ezer alá , kb mint tavasszal és nyáron volt

2. át kell térni a szlovák és német módszertanra, és csak azt kell covid áldozatnak tekinteni, akinél volt kórbonctani vizsgálat és a patológus megállapította , hogy a halál oka a covid szövődménye.
ezen metodológia szerint jelenleg kb 200 magyarországon a covid áldozatok száma.

a sikeresen küzdő országok, pl kína, thaiföld, stb ezt a receptet követik.

ha nem ezt az utat követjük, akkor jól kibaszunk magunkkal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html