Kedd reggel hat órától látogatási tilalmat rendelt el a szekszárdi Tolna Megyei Balassa János Kórház a súlyosbodó járványügyi helyzet miatt - közölte honlapján az intézmény hétfőn az MTI szerint.

A tájékoztatás szerint a kórházba csak előszűrés után lehet belépni, kísérő csak indokolt esetben - például a beteg gyermek szülője - mehet be. A kórház területére gépjárművel nem lehet behajtani, a mozgásukban korlátozott betegek közlekedését a kórház betegszállító szolgálata és betegvezetői segítik. A járóbeteg-ellátás kórházi belépési pontjai változatlan rendben működnek.

A szabolcsi kórházcsoport gyógyintézményeiben is teljes látogatási tilalmat rendeltek el keddtől az új koronavírusos megbetegedések országszerte emelkedő száma miatt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház hétfőn. A visszavonásig érvényes intézkedés a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházat és annak Sóstói úti telephelyét, illetve a nagykállói, a fehérgyarmati, a mátészalkai és a vásárosnaményi tagkórházak összes gyógyító osztályát érinti.

Látogatási tilalmat rendeltek el hétfőn a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban is. Laczkó Tamás megbízott főigazgató főorvos az MTI-vel hétfőn azt közölte: a fertőzésgyanús esetek számának emelkedése miatt, az országos adatokat alapul véve az intézmény egész területére elrendelte a látogatási tilalmat, amely visszavonásig érvényes.