"Nagyon fontos, hogy az emberek megértsék: ezek a korlátozások nem segítenek" - idézi a közmédia az elmondottakat nem sokkal az után, hogy Japán és Dél-Korea kölcsönösen beutazást érintő korlátozásokat vezetett be egymás állampolgárai ellen.

A főigazgató azt mondta, az ilyen korlátozásokat csak gondos, tudományos tényeken alapuló mérlegelések után lehet alkalmazni, és semmiképpen sem hosszú időre.

Iránnal kapcsolatban úgy fogalmazott, reméli, hogy a teheráni vezetés lépéseket fog tenni a vírus visszaszorításának érdekében. Úgy vélte, az iráni kormány és az egészségügyi rendszer immár összehangolja a járvány ellen tett lépéseket.

Hamisnak nevezte azonban azokat a reményeket, amelyek szerint a koronavírus az influenzához hasonlóan eltűnik a nyár beköszöntével. Pénteken Svájc arra kérte a 65 év feletti lakosokat, valamint az egyéb okokból veszélyeztetetteket, hogy lehetőleg kerüljék a tömegközlekedést és bevásárlást a zsúfolt órákban, illetve minimalizálják a felesleges személyes kontaktust.

Svájc egészségügyi hatóságai pénteken bejelentették, hogy a fertőzöttek száma a csütörtöki 87-ről immár 210-re emelkedett. Csütörtökön bejelentették azt is, hogy egy idős ember, aki más betegségekkel is küzdött, belehalt a vírusba. Ott február 25-én regisztrálták az első fertőzöttet.