Koronavírus: üzenetet kaptak a kórházi dolgozók - maradásra kérik őket

Pintér Sándor belügyminiszter és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere felhívásban kéri az egészségügyben dolgozókat, hogy legyenek elérhetőek és ne utazzanak el.
Csernátony Csaba, 2020. március 9. hétfő, 08:26
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A koronavírus-járvány miatti intézkedéseket menedzselő kormányzati szerve, az Operatív Törzs kéréssel fordult a kórházak vezetőihez.

A Pintér Sándor belügyminiszter és Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere által aláírt felhívás arra kéri a kórházak vezetőit, hogy az egészségügyi és műszaki-gazdasági dolgozók a járványhelyzet idejére szüneteltessék vagy halasszák későbbi időpontra külföldi utazásaikat saját maguk, családjuk és a betegek élete, biztonsága és egészsége érdekében.

"Arra kérjük a kórházigazgatókat, hogy hívják fel a dolgozóik figyelmét, hogy egészségük megőrzése nemzetbiztonsági érdek, hiszen a betegbiztonság és az egészségügyi ellátás biztosításához kiemelten fontosnak tartjuk az egészségügyi ellátó személyzet egészségének és munkaképességének megőrzését. Kérjük őket, hogy maradjanak most itthon, és legyenek elérhetőek!" - áll a felhívásban.

HOZZÁSZÓLÁSOK