Orbán december végére ígérte a Pfizer-vakcinát

A koronavírus elleni oltóanyagok első körben december utolsó napjaiban érkeznek az országba - ígérte Orbán Viktor mai, parlamenti, napirend előtti felszólalásában. Elmondta, politikai harc helyett a magyar érdekeket helyezik előtérbe az oltóanyag beszerzésekor, addig viszont mindenkitől kitartást kért a hvg.hu tudósítása szerint.
Szepesi Anita, 2020. december 14. hétfő, 14:23
Fotó: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd

A múlt heti brüsszeli alkuról és ennek apropóján Európa helyzetéről beszélve azt mondta, a német elnökség által javasolt helyreállítási alaptól (amit Orbán többször mentőcsomagként emlegetett) azt várta mindenki, hogy az majd tudja kezelni az Európai Unió az Egyesült Királyság elvesztését.

A német javaslat az volt, hogy közösen vegyünk fel egy hitelt, és ebből hozzunk létre helyreállítási alapot. Ennek minden fillérje hitel, amit vissza kell fizetni, és aki nem tud fizetni, ahelyett a többieknek kell helyt állni" - mondta, hozzátéve, hogy a magyarok szerinte ettől egyáltalán nem voltak boldogok - olvasható a portál tudósításában.

A koronavírus elleni oltóanyagok érkezésének első körét december utolsó napjaira ígérte, és elmondta, politikai harc helyett a a magyar érdekeket helyezik előtérbe az oltóanyag beszerzésekor, addig viszont mindenkitől kitartást kért. (Az operatív törzs napi tájékoztatóján kiderült, a BioNTech/Pfizer vakcinája kerülhet elsőként Magyarországra, tömeges mennyiség viszont csak jövőre várható.)

HOZZÁSZÓLÁSOK