A minisztérium pontosította Orbán Viktor szavait az oltásválasztásról

Nem helyben tudják meg az emberek, hogy milyen oltást adnának is be nekik, hanem előzetes tájékoztatást kapnak. A kormányfő még korábban azt mondta, hogy nem közlik ezt előre, ha pedig valakinek az oltóponton nem kell a vakcina, akkor a várólista végére kerül.
Szabó Dániel, 2021. február 7. vasárnap, 09:52
Fotó: Getty Images

Orbán Viktor miniszterelnök még pénteken beszélt arról Andrej Babis cseh kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatóján, hogy az oltás időpontjában tudja meg a vakcinára jelentkező, hogy melyik gyártó készítményét kaphatja meg. Ha épp nem elérhető a preferált gyártmány, akkor később kell egy újabb oltási lehetőségért visszamenni az oltópontra, vagyis "visszakerül a sor végére".

Az ATV Híradójának viszont ezt részben cáfolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amely kevésbé drákói szigort jelzett előre.

"Az értesítéskor arról is tájékoztatást kapnak, hogy a számukra kijelölt oltóponton milyen oltóanyag áll rendelkezésre. A vakcina típusáról helyben is tájékoztatást kap, ha valaki nem olvasta volna el figyelmesen az értesítést" - közölte az Emmi.

Viszont azt a humántárca nem cáfolta, hogy aki nem kér az elérhető vakcinából, az újra a várólistára kerül, azt közölték, hogy "aki nem fogadja el a számára biztosított időpontban elérhető vakcinát, az országba érkező vakcinaszállítmányok függvényében később újra kap majd értesítést."

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

henker, 2021.02.07 22:02

@Brennus: "Tehát nem az van, hogy eszi-nem eszi, nem kap mást! "

Nem te lángész fideliasss troll, nem ez van. Hanem az, hogy Orbán úgy fog majd szabadulni a ráasózott 6 millió ruszki vakcinától, hogy az első körben midnenki azt kapja, kivéve azt aki nem Müller Cecíliának vagy Orbán Viktornak hívnak. Vagy rajta van a kijelölt sleppjükk listáján.

Ezek után ha hazaárulást követnél el illibantkám mert nem kéred az illibbant csodaszert, akkor repülsz a sor végére s amikor egy év múlva sorra kerülsz, akkor kapod a kínai vakcinát, mert attól a 6 milliótól is meg kell szabadulnia Orbánnak.

Ha újabb hazaárulást követnél el, akkor repülsz a sor végére és egy év múlva sorra kerülsz és kaphatod a szaúdi wahabita vakcinát. Vagy a törököt. Attól függően, hogy megint ki tudja megzsarolni Orbánt, amitől az megint felnyal neki és persze vesz vagy újabb 6 millió vakcinát. Vagy 100 ezer lélegeztető gépet. Tízszeres áron.

Ha te megint hazaárulkást követnél el, akkor repülsz a sor végére és amikor újra egy év múlva sorra kerülsz, akkor megkapod az áhított Pfizer vakcinádat. Rá is lesz írva cirill betükkel, hogy P. Fájzer, made in Kamcsatka. Használati utasítás: Vegye be! Főhatás: 124%-os hatékonyság. Mellékhatás: sose volt, sose van, sose lesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tretyakov, 2021.02.07 10:22

Ott áll a bejáratnál az instruktor és kérdezgeti: kereszthálál? selyemzsinór? kínai vakcina?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Brennus, 2021.02.07 10:20

Tehát nem az van, hogy eszi-nem eszi, nem kap mást!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html